Dags att flytta företaget – Flyttfirman ger hjälp

Vare sig företaget är stort eller mindre så kan det vara värt att anlita en flyttfirma som på ett proffsigt sätt ser till att verksamheten landar tryggt på den nya adressen. Som företag finns det ändå några saker som kan vara värda att tänka på innan flytten går.

Börja med att jämföra flyttfirmorna

Till att börja med behöver ni på företaget göra en inventering och se över vad som ska med till den nya adressen. Det kan finnas hyllor i ett förråd som inte ska flyttas eller kontorsmöbler som behöver bytas ut av praktiska skäl då de inte passar på nya stället.

När ni sedan har klart för er vad som ska med är det dags att kontakta en flyttfirma och gör en snabbfråga om pris innan ni begär in offert. Många gånger kan den där snabbfrågan bli avgörande då man snabbt ser var ungefär de ligger prismässigt. Se sedan till att ha minst tre olika flyttfirmor att jämföra mellan.

I offerten framgår det mer detaljerat vad som ingår. Många flyttfirmor föredrar att få stå för nedmontering av möbler och packningen av en flyttfirma göteborg som är bra. Detta som ett krav för att försäkringen ska gälla. Har ni på kontoret själva packat finns det ingen garanti för att det som gått sönder under flytten inte redan var sönder innan. Då gäller försäkringen bara till viss del. Tänk på att det alltid är dyrare att anlita en flyttfirma på helger än under vardagarna.

Flytta kontoret kräver planering

Förutom att ni på kontoret har preciserat vad som ska flyttas och sedan haft en flyttfirma på besök som kan uppskatta ytorna både på gamla stället och nya så behöver det också göras upp en tidsplan. Kunskapen om hur lång tid det kan beräknas ta har den flyttfirma som anlitas. Lita på dem, det har varit med förut. Ni väljer förstås om allt ska flyttas på en dag eller under en vecka. Många gånger kan det vara en bra idé att ta en del i taget och på så sätt fortfarande ha verksamheten igång men med något mindre kapacitet. För det tar tid att få ordning på varje arbetsplats igen och innan alla pärmar och annat kommit tillrätta.

En flyttfirma har även nödvändiga redskap som kan behövas vid en flytt som till exempel för att kunna montera ner och sedan upp möbler. De har även kärror för att smidigt flytta både möbler och kartonger utan att något skadas. Deras lastbilar är oftast försedda med lift och se till att deras professionella förare har det yrkestillstånd som krävs för att ta sig fram från port till port på ett säkert sätt.

Om ni bara ska flytta internt

Många företag glömmer nog bort att det även går att anlita en flyttfirma för att flytta internt, alltså inom samma hus. Med flyttfirmans hjälp slipper man lyfta skrivbord och tunga bokhyllor från ett rum till ett annat. Detta gäller förstås också om flytten ska gå från ett lager till en annan lagerlokal eller om bara en del av kontoret behöver magasineras.